Betaald parkeren Rotterdam parkeerzones parkeerinformatie In Rotterdam Centrum geldt betaald en onbeperkt parkeren op alle dagen van de week, ook feestdagen. Op de parkeerautomaten staan de betaaltijden aangegeven. Parkeren op straat is vaak veel duurder dan in een parkeergarage. In het beleid van de Gemeente Rotterdam is opgenomen dat ze het liefst alle auto's in de parkeergarages willen hebben staan.

TIP: Goedkoop Parkeren in ParkBee parkeergarages in Rotterdam

  1. Parkeergarages op verschillende plekken in Rotterdam.
  2. Vooraf te reserveren
  3. Al vanaf € 1,50 per uur en € 7,50 per dagBetaald parkeren Centrum Rotterdam

parkeerautomaat
In het centrumgebied van Rotterdam geldt betaald parkeren op
• maandag t/m zaterdag van 09.00-23.00 uur
• zon- en feestdagen 12.00-23.00 uur
• parkeerduur : onbeperkt

Parkeertarieven Centrum Rotterdam

In Rotterdam Centrum betaalt u € 4,- per uur in het centrumgebied (rood) en € 3,20 p.uur in de wijken daar net buiten (geel). In de Rotterdamse wijken Oude Westen, Cool (singel), Laurenskwartier-oost en Wijnhavenkwartier-west geldt het iets goedkopere tarief. Let op dat in de meeste winkelstraten in dit gebied het dure parkeertarief geldt. Op de parkeerautomaat kunt u zien welk tarief en welke betaaltijden van toepassing zijn.
U kunt bij de parkeerautomaten alleen betalen met uw pinpas of creditcard. Betalen met muntgeld of chipknip is niet meer mogelijk.

Betaald parkeren schilgebied rond het centrum Rotterdam

In het schilgebied rondom het centrum (deelgemeenten Charlois, Delfshaven, Feijenoord, Kralingen-Crooswijk, Alexander, Groot-Ijsselmonde en Hilligersberg-Schiebroek) geldt betaald parkeren doorgaans op maa t/m zat van 09.00-18.00 uur, maar afhankelijk van de locatie kan dat uitlopen tot 23.00 uur.
Op Katendrecht geldt betaald parkeren op maa t/m zat van 09.00-23.00 uur en op zondag van 12.00-23.00 uur.
Parkeren op zondag is meestal gratis maar op diverse drukke centrum locaties moet voor parkeren wel worden betaald. Op de parkeerautomaat kunt u zien welke betaaltijden van toepassing zijn. Rotterdam parkeren