Betaald parkeren Rotterdam parkeerzones parkeerinformatie In Rotterdam Centrum geldt betaald en onbeperkt parkeren op alle dagen van de week, ook feestdagen. Op de parkeerautomaten staan de betaaltijden aangegeven. Parkeren op straat is vaak veel duurder dan in een parkeergarage. In het beleid van de Gemeente Rotterdam is opgenomen dat ze het liefst alle auto's in de parkeergarages willen hebben staan.

Betaald parkeren Centrum Rotterdam

parkeerautomaat
In het centrumgebied van Rotterdam geldt betaald parkeren op
• maandag t/m zaterdag van 09.00-23.00 uur
• zon- en feestdagen 12.00-23.00 uur
• parkeerduur : onbeperkt

Parkeerzones en parkeersectoren Rotterdam

Op onderstaande kaart de parkeertarieven in Rotterdam. Meer info: klik op de plattegrond of bekijk de kaart op volledig scherm
Let op: De kaart en de tijden zijn indicatief. Voor de exacte parkeertijden en parkeertarieven controleer altijd de parkeerautomaat!

Nieuw in Rotterdam: Gratis Parkeerhubs

Bij de Mobian parkeerhubs parkeer je zéér goedkoop en zelfs helemaal gratis als je een fiets reserveert. De hubs zijn op steeds meer plekken beschikbaar.
Bekijk deze gratis P+R Hubs in Rotterdam

Parkeertarieven Centrum Rotterdam

In Rotterdam Centrum betaalt u € 4,26 per uur in het centrumgebied (rood) en € 2,56 p.uur in de wijken daar net buiten . In de Rotterdamse wijken Oude Westen, Cool (singel), Laurenskwartier-oost en Wijnhavenkwartier-west geldt het iets goedkopere tarief. Let op dat in de meeste winkelstraten in dit gebied het dure parkeertarief geldt. Op de parkeerautomaat kunt u zien welk tarief en welke betaaltijden van toepassing zijn.
U kunt bij de parkeerautomaten alleen betalen met uw pinpas of creditcard. Betalen met muntgeld of chipknip is niet meer mogelijk.

Betaald parkeren schilgebied rond het centrum Rotterdam

In het schilgebied rondom het centrum (deelgemeenten Charlois, Delfshaven, Feijenoord, Kralingen-Crooswijk, Alexander, Groot-Ijsselmonde en Hilligersberg-Schiebroek) geldt betaald parkeren. Kies in het menu een specifieke locatie voor de tarieven per wijk.

Parkerenn op zondag

Parkeren op zondag is meestal gratis maar op diverse drukke centrum locaties moet voor parkeren wel worden betaald. Op de parkeerautomaat kunt u zien welke betaaltijden van toepassing zijn.

Tip van de redactie:

parkeergarage goedkoop parkeren rotterdam
Met ParkBee kun je in bepaalde parkeergarages héél goedkoop parkeren. Vanaf € 1,50 p/u en € 12,50 per dag. Je kunt van te voren een plekje reserveren. Aanrader!

Handig! Gaiyo: dé gratis app waarmee je parkeert

Tip van onze redactie. Deze nieuwe parkeerapp in Rotterdam.
Géén transactiekosten en géén abonnementskosten zoals bij de bekende parkeerapps.
Bij Gaiyo betaal je alleen de parkeertijd.